Amerikanske jegere legger ut kjeks og kaker for å lokke svartbjørner til visse områder i skogen. Dette forandrer mangfoldet av tarmbakterier i dyra som spiser mye menneskemat, viser en ny studie.
En omfattende gjennomgang av forskningen på virkningen til ketamin har blitt gjort av britiske forskere. Funnene lover godt for blant annet tungt deprimerte.
KRONIKK: Konsekvensene av for utmattende tiltak kan være at folk ikke lenger er villige til å følge tiltakene. Det advarer forskere ved Universitetet i Bergen, som har undersøkt hvordan vi opplever alt fra håndvask til stengte barer.
Fastlegen skal bli flinkere til å finne ut hva det egentlig er som plager deg. Et nytt verktøy hjelper fastlegen å snakke skikkelig med pasienten selv om timen ikke varer så lenge.
– Du trenger ikke være rakettforsker eller hjernekirurg for å skjønne det! sier vi. Men skjønner disse ingeniørene og kirurgene egentlig mer enn oss andre? Forskere har undersøkt saken.
Kroppens bakterieflora er avgjørende for immunforsvaret. Eirik Garnås diskuterer hvilken rolle mikroorganismer kan ha å si for kroppens bekjempelse av koronavirus.
Dødeligheten i første leveår har aldri vært så lav som nå i Norge. Men inntil ganske nylig var barn i fattige familier mer utsatt. Nå spiller foreldrenes inntekt ikke lenger noen rolle for barns overlevelse.
Syre fra magesekken irriterer og skader spiserøret hos mange med fedme. Fedmekirurgi kan hjelpe, men det er stor forskjell på hvilken type inngrep som gjøres, viser en norsk studie.
10 prosent av de omikronsmittede i Danmark hadde fått tre vaksinedoser. Vaksinene alene er ikke nok for å kontrollere smittespredningen, sier Bukholm i FHI.
Psykiske problemer og personlighetstrekket nevrotisisme kan overføres fra foreldre til barn. Men skjer denne overføringen igjennom gener eller oppdragelse og oppvekstmiljø? En ny norsk studie kaster lys over saken.