Nesten 9 500 barn ble født ved keisersnitt i fjor. Leger rapporterer nå grundigere for å gi myndighetene bedre oversikt over årsakene.
Bakterier kan ha innvirkning på ufødte barns fremtidige helse, sier forskere.
Forsøk på mus viser at faste både kan ha en slankende effekt og hjelpe mot stoffskifteforstyrrelser.
Bare 0,03 prosent av verdens morfin brukes i fattige land. Mange lever og dør med uutholdelige smerter som det ville kostet lite å lindre.
Rødkløver har samme effekt som østrogen på nedbrytningen av skjelettet, men uten bivirkningene, sier forsker.
En tiltaksplan som skal sikre god omsorg på dødsleiet er faset ut i Storbritannia, men brukes fortsatt på norske sykehjem. Planen er ikke tilpasset døende med demens, ifølge forskere.
Organene i kroppen vår påvirker hverandre. Mage, hjerte og hjerne er ikke separate deler som kan behandles hver for seg, mener forskere bak en ny utstilling.
Forskere ble overrasket da de så at bakteriene i tarmen ikke bare samarbeider – de konkurrerer også om plassen og dreper hverandre.
Mennesker med posttraumatisk stresslidelse hadde mye større risiko for å få sykdommen lupus, ifølge en ny studie. Ikke overraskende, mener norsk professor.
Det afrikanske hadzafolket har mange flere tarmbakterier enn folk fra Vesten. Det er et sunnhetstegn, sier forskere.
Dei fleste pårørande til demenssjuke pasientar ventar altfor lenge med å søkje om hjelp. Det kan vere skadeleg både for dei sjølve og den sjuke.
En blodprøve kan være bedre enn skanninger for å avgjøre om kreft kommer tilbake.
Noen mennesker sliter med tannråte selv om de er flinke til å pusse. En spesielt slem karies-bakterie kan stå bak, ifølge svensk studie.
Alle vet at fet fisk er bra for kroppen. Nå skal kosttilskudd fra mager fisk forhindre at gamle folk mister muskelmasse.
En ny studie antyder at pasienter med irritabel tarm ble bedre etter å ha tilpasset dietten etter resultatene fra en blodprøve for matintoleranse. Ikke spesielt imponerende, mener norsk professor.
En ny studie avslører hvordan sink kan ta livet av bakterier som gir lungebetennelse.
Forskere ba barn og unge med funksjonsnedsettelser om å teste klokker og spesielle smarttelefoner. Teknologien kan bidra til en hverdag med mer lek og underholdning.
Mange studier viser at fedmekirurgi ofte har stor effekt. Men holder den seg over tid? Ja, konkluderer forskere som har fulgt opererte i 12 år.
Sjefen for et av Norges fremste behandlingssentre for barn og ungdom med fedme, innrømmer at det de gjør for barn ikke fungerer.
De som jobber på apoteket kan mye om medisinene de selger. Men de har ikke nok tid eller mulighet til å dele kunnskapene med kundene, ifølge forsker.
Mange barn med Downs syndrom forstår mye, men klarer ikke å uttrykke seg. Det gjør at de får færre venner og forblir språksvake.
Nyutviklet, norsk teknologi gjør det mulig å forske på registerdata uten å se personopplysningene. Det fjerner både tidkrevende byråkrati og et etisk dilemma.
Ny studie på prostataoperasjoner finner små forskjeller i problemer med reisningen mellom menn som har blitt operert for kreft på norske og amerikanske sykehus.
Lange økter i kontor- eller TV-stolen er ikke bra for deg, ifølge enda en studie.
Selv om målet er at pasienter skal vite mest mulig om egen behandling, deler ikke alltid helsepersonell all tilgjengelig informasjon med dem. Hvorfor skjer dette?
Sukker er like avhengighetsskapende som kokain, hevder forskere som har sett på hva søtstoffet gjør med mus- og rottehjerner. De har misforstått, sier kritikere og kaller påstanden «absurd».
Dobbelt så mange norske barn får diabetes type 1 som på 1970-tallet. Forskerne mistenker at virusinfeksjoner, overvekt eller antibiotika er årsaken, men de har ingen klare svar.
Det har aldri vært viktigere å lytte til tidligere pasienter enn det er nå.
Det nye funnet kan hjelpe oss med å avsløre hvem som har risiko for å få lårhalsbrudd.
En teori om at antidepressiva egentlig ikke virker, fikk mye oppmerksomhet i internasjonale medier. Ny svensk studie mener å punktere resonnementet bak påstanden.